News


Time saving through Expense Automation


Press Article - February 12th 2024



Back - PRESS ARTICLE - February 12th 2024

Time saving through Expense Automation

The manual process of collecting invoices and entering data into accounting systems was the only way a few years ago. Current automation solutions save time for entrepreneurs and employees, enabling innovation and higher performance.

PRESS ARTICLE

Procesul manual de colectare a facturilor și introducere a datelor în sistemele de contabilitate sau management financiar era singura modalitate prin care, cu câțiva ani în urmă, aceste date puteau fi gestionate. Astăzi, există soluții de automatizare a acestor procese, care se traduc în timp câștigat pentru antreprenori și salariați, timp care poate fi dedicat inovației și eforturilor pentru atingerea unor performanțe tot mai înalte.

Iată cum vă poate ajuta o aplicație de gestionare a cheltuielilor să economisiți cea mai valoroasă resursă – timpul:

Un instrument de gestionare a cheltuielilor este un software specializat sau o aplicație care ajută organizațiile să urmărească, să gestioneze și să raporteze plățile și cheltuielile aferente activității de business. În general, funcționarea lor presupune 3 pași de bază:

1. Colectarea datelor. Angajații pot iniția plăți și pot încărca facturi, bonuri sau alte documente relevante în sistem, fie manual, fie folosind tehnologii precum scanarea cu telefonul mobil sau integrări de carduri de credit.

2. Administrare și gestionare. Administratorii pot configura și gestiona politici specifice de cheltuieli, cum ar fi limitele de cheltuieli per angajat, categoriile de cheltuieli permise sau regulile de aprobare. În plus, există și funcționalități de raportare și analiză care permit organizațiilor să urmărească și să analizeze cheltuielile în timp real, să identifice modele și să optimizeze bugetele.
3. Procesare și aprobare. După înregistrarea datelor, sistemul poate direcționa automat cererile de aprobare către managerii desemnați, pe baza unor reguli preconfigurate sau politici interne. Unele instrumente pot utiliza inclusiv inteligența artificială sau anumiți algoritmi, pentru a verifica automat cheltuielile încărcate, identificând posibile erori sau abateri de la politicile interne.

Automatizarea procesului de colectare și procesare a cheltuielilor se poate face foarte ușor cu un Expense Management tool, adică o aplicație de gestionare a cheltuielilor într-un mod facil și inteligent. Prin utilizarea unor sisteme automate, datele referitoare la cheltuieli pot fi monitorizate și raportate în timp real, oferind o perspectivă actualizată asupra situației financiare a companiei. Acest lucru facilitează luarea de decizii informate și permite identificarea rapidă a oricăror anomalii sau probleme.

Principalul avantaj este că eliminarea proceselor manuale de colectare a facturilor și introducere a datelor în sistemele de contabilitate reduce semnificativ timpul necesar pentru gestionarea cheltuielilor. Practic, folosirea unui tool cum este cel propus de Arggo.com/ro, permite angajaților și managerilor să se concentreze pe activități mai valoroase și să își utilizeze timpul într-un mod mai eficient.

În plus, automatizarea procesului de colectare și procesare a cheltuielilor minimizează riscul erorilor umane asociate cu introducerea manuală a datelor. Sistemele automate pot detecta și corecta erorile în mod automat, asigurând acuratețea informațiilor și eliminând posibilele discrepanțe sau neconcordanțe.

Nu în ultimul rând, pe termen lung, automatizarea procesului de colectare și procesare a cheltuielilor poate genera economii financiare semnificative pentru companie, prin reducerea costurilor asociate cu muncă manuală, erori și fraude, precum și prin optimizarea proceselor generale și identificarea de oportunități de economisire.

În fond, automatizarea procesului de colectare și procesare a cheltuielilor vă poate aduce multiple beneficii: eficiență, acuratețe, control și economii financiare mai mari, ceea ce îl face o decizie de business inspirată, pentru că toate acestea contribuie la îmbunătățirea performanței și a competitivității organizației în mediul de afaceri.

Read original article on: curierulnational.ro

PRESS ARTICLE
February 12th 2024
MORE FROM ARGGO
businesscentral.ro logo timeqode logo

Copyright © 2024 Arggo. All rights reserved.