News


RO e-Invoice and Dynamics 365 Integration


Press Article - January 15th 2024Back - PRESS ARTICLE - January 15th 2024

RO e-Invoice and Dynamics 365 Integration

The RO e-Invoice system supports transaction transparency with ANAF reporting. Benefits include streamlined financial processes and fiscal compliance. Integration with Dynamics 365 offers automation, cost reduction, and precision in invoicing, evolving into a business growth opportunity.

PRESS ARTICLE

Este de la sine înţeles că, într-o vreme în care tehnologia evoluează rapid, reglementările fiscale se adaptează şi ele pentru a reflecta această schimbare, pe o parte şi, pe de altă parte, pentru a profita de avantajele pe care tehnologia le aduce pe toate palierele activităţilor economice.

Din acest punct de vedere, sistemul naţional RO e-Factura se ridică ca un exemplu relevant în acest sens, impunând utilizarea facturilor electronice în România începând cu 1 ianuarie 2024. Este vorba de un sistem de facturare electronică care, prin obligativitatea folosirii sale, permite raportarea şi stocarea oricăror facturi transmise în mediul B2B şi B2G prin intermediul serverelor ANAF. Se va ajunge, astfel, la un nivel sporit de transparenţă şi de monitorizare a tranzacţiilor care sunt, de acum, raportate în timp real către ANAF.

Se pune întrebarea, firească, de altfel, care sunt avantajele sistemului RO e-Factura pentru mediul de afaceri şi ce implicaţii are asupra contabilităţii companiilor dacă beneficiile sunt certe pentru autorităţile fiscale ale statului?

Adoptarea RO e-Factura înseamnă o trecere către o metodă de facturare electronică obligatorie, aducând beneficii semnificative pentru companii şi contabili, în egală măsură. Este o schimbare majoră şi poate produce un disconfort de adaptare, dar aduce oportunităţi uriaşe de eficientizare a proceselor financiare.

RO e-Factura nu este doar despre conformitate fiscală; acest sistem reprezintă o oportunitate pentru companii de a-şi moderniza procesele financiare, reducând erorile şi timpul necesar pentru gestionarea facturilor.

Integrarea cu Platformele Dynamics 365

Platformele Microsoft Dynamics 365 Business Central/NAV şi Dynamics 365 for Finance & Operations/AX sunt printre cele mai utilizate în mediul de afaceri. Integrarea acestora cu RO e-Factura prin intermediul soluţiilor oferite, de exemplu, de Arggo, este esenţială pentru a asigura conformitatea şi eficienţa în procesele financiare.

Avantajele Implementării RO e-Factura cu Arggo şi Dynamics 365

Reducerea costurilor şi economizarea de timp. Automatizarea procesului de facturare duce la economii semnificative companiilor şi reduce munca departamentelor de contabilitate în privinţa raportărilor. Eliminarea costurilor legate de gestionarea manuală a facturilor şi reducerea erorilor generează economii substanţiale.

Precizie şi accesibilitate. Facturile electronice sunt mai precise şi accesibile decât cele tradiţionale, facilitând urmărirea şi audierea. Contabilii vor fi primii care vor aprecia şi evidenţia transparenţa şi accesibilitatea datelor oferite de facturile electronice. Acestea pot fi uşor urmărite şi sunt disponibile pentru audiere într-un mod mai eficient decât facturile tradiţionale. Fluxul automatizat de date reduce timpul de procesare şi facilitează evidenţa rapidă a facturilor.

Conformitatea cu reglementările fiscale. Sistemele integrate asigură respectarea tuturor cerinţelor legale din punct de vedere fiscal, fără să mai fie necesară supervizarea continuă a contabililor la emiterea acestora.

Eficienţa proceselor contabile. RO e-Factura vine cu oportunităţi de îmbunătăţire a proceselor contabile. Generarea automată a facturilor electronice în platformele Dynamics 365 reduce erorile umane şi timpul alocat procesului de facturare.

Impactul financiar asupra companiilor. Contabilii observă impactul pozitiv al RO e-Factura asupra fluxurilor financiare ale companiilor. Reducerea costurilor administrative şi posibilitatea de a accesa informaţii precise şi în timp real sunt avantaje semnificative.

RO e-Factura nu trebuie văzută doar ca o obligaţie legală, ci ca un pas către eficienţă şi modernizare în procesele financiare ale companiilor. Integrarea acesteia în platformele Dynamics 365 cu sprijinul Arggo poate fi un element cheie în transformarea acestei schimbări legislative într-o oportunitate de creştere şi eficienţă pentru afaceri.

Read the original article on news.ro

PRESS ARTICLE
January 15th 2024
MORE FROM ARGGO
businesscentral.ro logo timeqode logo

Copyright © 2024 Arggo. All rights reserved.