News


Automating accounting through digitalization: brief case study on advances and expenses


Press Article - February 08th 2024



Back - PRESS ARTICLE - February 08th 2024

Automating accounting through digitalization: brief case study on advances and expenses

Automating financial and accounting processes is crucial for efficiency and expense control. Managing advances and expense reports becomes simple and quick through digitization.

PRESS ARTICLE

Automatizarea proceselor financiar contabile devine o necesitate pentru companiile care doresc să-și maximizeze eficiența și să-și optimizeze fluxurile de lucru. Unul dintre aspectele importante din cadrul contabilității companiilor îl reprezintă gestionarea avansurilor și deconturilor, iar digitalizarea acestui proces poate aduce beneficii semnificative.

Gestiunea avansurilor și a deconturilor este o activitate esențială pentru orice companie pentru care se dorește controlul cât mai riguros și eficientizarea cheltuielilor. Cu toate acestea, activitatea implică, adesea, multe procese manuale, repetitive și consumatoare de timp, care pot genera erori, întârzieri și neconformități.

Cum să optimizați gestiunea avansurilor și deconturilor cu ajutorul digitalizării?

În primul rând, este esențial să înțelegem importanța unei activități eficiente în cadrul departamentelor financiare și contabile ale companiilor. De exemplu, precizia și rapiditatea în gestionarea avansurilor și deconturilor sunt vitale pentru o evidență financiară corectă și pentru luarea deciziilor informate. Digitalizarea acestui proces aduce beneficii semnificative, reducând riscul de erori umane și accelerând timpul necesar pentru finalizarea acestor operațiuni.

Pentru a simplifica și a accelera acest proces se poate apela la soluții digitale care permit automatizarea și integrarea tuturor etapelor și procedurilor de gestiune a avansurilor și deconturilor. Astfel, companiile pot economisi timp, bani și resurse, în același timp îmbunătățindu-și transparența, conformitatea și satisfacția angajaților. În acest sens, prin serviciile de consultanță în afaceri de pe arggo.com/ro, Arggo – o companie specializată în consultanță în afaceri și dezvoltare de soluții software personalizate – se angajează să ofere soluții complete de consultanță în afaceri, contribuind la transformarea digitală a companiilor.

Una dintre aceste soluții este Expense Management, o aplicație web care permite utilizatorilor să solicite, să gestioneze și să deconteze avansurile și cheltuielile în mod simplu, rapid și sigur.

De exemplu, un angajat care solicită un avans pentru o deplasare trebuie să completeze un formular, să-l trimită spre aprobare, să aștepte răspunsul, să ridice banii, să păstreze chitanțele și facturile, să întocmească un raport de decontare, să-l trimită spre verificare și validare, să aștepte rambursarea sau restituirea diferenței și să arhiveze documentele. Acest proces implică mai mulți pași, mai multe persoane și mai multe sisteme, ceea ce îl face vulnerabil la greșeli, pierderi, fraudă și neconcordanțe legale. De ce ar trebui să încercați acest Expense Management app ca soluție pentru automatizarea proceselor de gestionare a avansurilor și deconturilor din cadrul companiilor?

– se vor elimina mare parte din documentele fizice precum chitanțe și facturi care pot fi scanate și păstrate direct în aplicație;

– se vor respecta cu strictețe regulile și politicile interne și externe privind avansurile și deconturile, fără a mai risca sancțiuni sau amenzi;

– se va ajunge, în scurt timp, la eliminarea erorilor, pierderilor, fraudei și neconcordanțelor generate de procesele manuale;

– aplicația se poate integra în mod simplu cu alte sisteme contabile, financiare sau de resurse umane, fără a mai face importuri sau exporturi de date;

– contabilii și factorii de decizie pot să urmărească și să analizeze cheltuielile angajaților prin rapoarte și grafice detaliate, fără a mai extrage date din mai multe surse.

Așadar, implementarea unui astfel de Expense Management tool facilitează procesul de avansuri și deconturi, eliminând în mare parte hârtia și oferind un sistem transparent și ușor de gestionat. Pentru a încerca acest tool și a face o trecere mai rapidă către automatizarea proceselor contabile din cadrul companiei dumneavoastră, Arggo vă stă la dispoziție cu demonstrații gratuite și servicii personalizate de consultanță.

Read original article on: iasi4u.ro

PRESS ARTICLE
February 08th 2024
MORE FROM ARGGO
businesscentral.ro logo timeqode logo

Copyright © 2024 Arggo. All rights reserved.