News


What is business consulting and in which fields does it find utility?


Press Article - September 21st 2023Back - PRESS ARTICLE - September 21st 2023

What is business consulting and in which fields does it find utility?

Business consulting's main goal is to optimize the functioning and enhance efficiency within an organization, aiming to facilitate development and productivity. Consulting services have become essential in the business landscape, serving as a guide in almost all areas of activity.

PRESS ARTICLE

Principalul scop al consultanței de afaceri este acela de a îmbunătăți operațiunile și eficiența într-un business, de a ajuta afacerile să se dezvolte și să mențină tendințele pozitive existente. De aceea, serviciile de consultanță au devenit o parte importantă a culturii de afaceri, acoperind o arie vastă de domenii precum IT, finanțe, strategie și operațiuni, resurse umane, vânzări și marketing.

Iată câteva domenii în care consultanța în afaceri și soluțiile de business personalizate sunt de un real ajutor:

Pentru a se putea adapta la schimbările permanente ale pieței, managerii și antreprenorii trebuie să se concentreze pe găsirea instrumentelor potrivite care să ușureze munca întregii echipe. Aici intervine consultanța în afaceri oferită de Arggo. Consultanța în afaceri este un instrument util pentru orice companie care își dorește să-și gestioneze activitățile în mod eficient, contribuind în același timp la dezvoltarea afacerii. Indiferent de domeniul în care activează business-ul dumneavoastră, soluțiile consacrate de digitalizare cum ar fi aplicațiile ERP Microsoft, soluțiile personalizate, serviciile de consultanță și suport vă ajută să faceți față diferitelor provocări.

”Încă de la înființarea Arggo acum 9 ani, digitalizarea a fost și este o prioritate pentru noi, iar consultanța IT este prioritară. Aceasta contribuie semnificativ la obținerea unui avantaj competitiv, indiferent de industria din care compania face parte, prin identificarea celor mai optime soluții de infrastructură IT sau soluții de Enterprise Resource Planning (ERP) pentru valorificarea noilor tehnologii. Oferim consultanță și suport informațional, clienților și tuturor celor care care utilizează ERP-uri din suita Microsoft Dynamics 365 (Business Central, Navision, AX, Finance&Operations), cât și licențiere. Consultanții noștri, colegii mei din Arggo au o vastă experiență în implementarea de soluții de tip ERP. Suntem la curent cu cele mai noi tehnologii IT, cu reglementările de ordin legislativ impuse de autoritățile fiscale din România. De exemplu, în România strategia de digitalizare a ANAF și inițiativa privind introducerea fișierului standard de audit pentru taxe (SAF-T), RO e-Factura sau RO e-Trasport joacă un rol important. Pentru a satisface nevoile specifice fiecărui client în parte și specific pentru raportarea SAF-T avem deja în cadrul Arggo două soluții: o soluție care se adresează acelor companii care utilizează ERP-uri din suita Microsoft Dynamics (Business Central, Navision, AX, Finance & Operations) denumită Arggo SAF-T for Dynamics și o soluție de sine stătătoare dezvoltată cu ajutorul platformei Timeqode, care se adresează acelor companii care nu au implementat un sistem ERP Microsoft Dynamics. Soluția este numită Timeqode SAF-T by Arggo și poate fi implementată indiferent de ERP-ul utilizat de companie. Astfel, aplicația validează datele din diverse sisteme, generează fișierul XML și menține un istoric al declarațiilor și al informațiilor încărcate. ”, a declarat Lucian Oprea, Business Solutions Manager în cadrul Arggo.

Lucian Oprea conduce Departamentul de Consultanță din cadrul companiei Arggo, având experiență în consultanță financiar-contabilă de peste 15 ani, lucru care l-a ajutat să strângă în jurul său o echipă de profesioniști cu ajutorul căreia să ofere servicii de consultanță de business pentru unele din cele mai competitive companii pe diferite segmente de activitate.

Printre principalele industrii care pot beneficia de astfel de soluții se numără:

Agricultură

În domeniul agricol există o mulțime de provocări cu care companiile se confruntă. De la concurență, adaptarea la normele legale de igienă și producție, gestionarea mărfii, transportul eficient etc., industria agricolă trebuie să se adapteze în permanență la schimbări. Cu ajutorul unor soluții personalizate de business, se pot gestiona mai ușor parcelele de pământ și istoricul recoltelor, pot fi reduse costurile operaționale și administrative printr-un proces eficient de automatizare și se pot administra mai ușor clienții și furnizorii.

Industria bunurilor de consum

Progresele tehnologice rapide determină crearea și livrarea de produse noi la nivel mondial. Acest lucru contribuie la o personalizare a serviciilor, o accelerare a inovațiilor și o implementare a unor soluții moderne. Consultanța în afaceri ajută companiile de orice dimensiuni să se adapteze cu ușurință la schimbările actuale și să implementeze cu succes aceste inovații oferindu-le soluții strategice operaționale sau de IT testate.

În concluzie, îmbunătățirea proceselor și digitalizarea în aceste domenii sunt cruciale și trebuie să facă parte din fluxul de lucru al oricărei afaceri moderne. Consultanța în afaceri oferă soluții tehnologice potrivite pentru companii din diverse industrii contribuind la optimizarea proceselor de lucru, precum și la implementarea de noi sisteme și tehnologii.

Serviciile financiar-bancare

De la sectorul bancar până la asigurări și investiții, o mare parte din industria financiară se confruntă cu provocări și, prin urmare, are nevoie de ajutor extern. Inovațiile implementate permit noi modele de afaceri, presupun o mai bună interacțiune cu clienții și o înțelegere clară a valorilor pe care le au aceștia. De exemplu, Arggo are dezvoltată o soluție de banking cu ajutorul căreia se pot defini statusurile, acțiunile și tranzițiile între procese pentru identificarea clientului (crearea clientului nou dacă acesta nu există), se pot introduce informațiile de intrare pe cererea de credit și apoi, pe baza anumitor parametri, se poate finaliza procesul de aprobare sau respingere a creditului (analiza, evaluarea financiară și legală, evaluarea riscurilor etc.).

Printre principalele beneficii ale consultanței în afaceri în acest domeniu se numără automatizarea fluxurilor de lucru și un grad sporit de control și transparență a tuturor operațiunilor.

Sănătate

Consultanța în afaceri ajută la construirea unei strategii eficiente și la o evoluție sigură. O soluție integrată pentru departamentele medicale și administrative contribuie la păstrarea unui istoric precis al datelor pacienților, la reducerea costurilor operaționale și administrative, dar și la un acces în timp real la informații medicale actualizate.

Lucian Oprea, Business Solutions Manager în cadrul Arggo a mai declarat: “Evaluăm obiectiv situația IT a fiecărei companii oferind consultanță, implementare și suport pentru ERP-uri din suita Microsoft Dynamics. De asemenea, cu ajutorul platformei Timeqode dezvoltăm soluții personalizate. Companiile în general își doresc o rapiditate foarte mare în implementarea soluțiilor de business. Sunt alături de noi companii care au înțeles că automatizarea proceselor de lucru și de business nu se pot întâmpla peste noapte. Avem șansa să lucrăm cu brand-uri care înțeleg importanța digitalizării, iar printre acestea menționez: Băneasa Shopping City, KFC, Pizza Hut, Taco Bell, Baumit, Aquila, Automobile Bavaria, Agrii România, Synevo, Secom, Libra Bank, Kruk, Klarwin, Kwizda Agro, Klass Wagen, Viarom, Titan Machinery etc.”

Read the orignal article on agerpres.ro

PRESS ARTICLE
September 21st 2023
MORE FROM ARGGO
businesscentral.ro logo timeqode logo

Copyright © 2024 Arggo. All rights reserved.