CONTACT About Us Careers MEDIA HUB Clients Industries Solutions
Back - PRESS ARTICLE - April 19th 2022
A A A

IT Channel: How has the pandemic affected the Arggo business?

Andrei Carcu, General Manager of Arggo, was kind enough to share in an extremely interesting dialogue how the company he leads, approaches clients through consulting services, implementation of business solutions, cloud solutions and own solutions.

Press Article

Andrei Cârcu, Director General in cadrul companiei Arggo, a avut amabilitatea sa ne impartaseasca intr-un dialog ex­trem de interesant modul in care compania pe care o conduce, unul dintre cei mai importanti parteneri Microsoft cu competente pe toate directiile de business ale gigantului din Redmont, abordeaza clientii prin servicii de consultanta, implementare de solutii de business, de solutii cloud si de solutii proprii.

IT Channel: Cum a afectat pandemia bu­siness-ul Arggo? Au fost modificari semni­ficative pentru zona de business din acest domeniu?

Andrei Cârcu: Din punctul nostru de vede­re, nu am avut nicio dificultate sa facem trecerea la lucrul de la distanta. Partea mai complicata a fost cea de a-i ajuta pe clienti sa faca acest lucru intr-un termen cât mai scurt, pentru ca majoritatea nu erau pregatiti pentru acest mod. In acelasi timp, au fost proble­mele de comunicare la nivel uman si de obisnuinta in a lucra mai degraba de la distanta si nu fata in fata, probleme care inca mai exista si in momentul de fata. Acestea vor continua pe termen lung si trebuie mediate beneficiile lucrului de la distanta si beneficiile de a veni fizic la birou.

IT Channel: Spuneti-ne, va rugam, care este situatia implementarilor de Microsoft Dynamics ca pondere a utilizarii in cloud.

Andrei Cârcu: In general, as spune ca 99% dintre clienti pornesc cu ideea de utilizare in cloud. Mai exista inca, dar doar cu titlu de mare exceptie, clienti care isi doresc varianta on premise.

In ultima perioada s-au intensificat atacu­rile cibernetice asupra companiilor si in­frastructurii lor si clientii chiar au inteles definitiv ca este foarte greu sa mentii un nivel de securitate la nivel local, nivel pe care providerul il poate asigura in mod centralizat.

IT Channel: Ati fost primul partener Mi­crosoft din România care a integrat o solutie Office 365. Cum s-a produs orien­tarea catre acest tip de solutii?

Andrei Cârcu: Am anticipat inca inainte de a fi la moda implementarile in cloud ca pe termen lung aceasta va fi directia de mers pentru toata lumea. Atunci am decis sa fim pionieri in zona aceasta si sa incercam sa fim cât mai curând posibil la curent cu tehnologiile noi. Implementarile, in general, atât când le-am inceput in zona de cloud si chiar si in momentul de fata, au insemnat practic in primul rând inte­grarea online cu toate solutiile din suita Office. In acest mod nu mai ai documente tinute local, le poti stoca in Share Point si apoi accesa direct din aplicatii, astfel incât toata lumea sa aiba o unica varianta de documente si solutii.

Ca urmare, nu mai este necesar sa se apeleze la e-mailuri si la tot traficul pe care il fac multe din companii cu do­cumente schim­bate prin e-mail dus-intors intre angajati. Pe de alta parte, a fost si aceasta com­ponenta de clo­ud si de hosting, pâna la urma, astfel incât in final clientul nu a trebuit sa mai dispuna absolut deloc de infra­structura locala.

Noi implementam toate solutiile din sui­ta Microsoft, implementam si NAV denu­mit acum Business Central, si AX denumit acum Finance & Operations, si Dynamics CRM. In acelasi timp, acoperim si toata zona de produse cloud Microsoft fiindca suntem un Cloud Solution Provider CSP tier 1 al Microsoft, ceea ce inseamna ca putem furniza toate produsele vândute de Micro­soft la cele mai bune preturi si la cele mai bune conditii de calitate catre clienti.

IT Channel: Ati fost si sunteti Micro­soft Best Performing Partner Business Solutions, iar obiectivele dumneavoas­tra sunt in zona de Azure si Office 365. Aveti si obiective legate de alte produse? Dezvoltati relatia cu Microsoft si in alte zone?

Andrei Cârcu: Dezvoltam in mod constant noi planuri impreuna cu Microsoft si incer­cam sa ramânem activi in toate lucrurile noi care se implementeaza. Practic, Mi­crosoft are patru mari directii pe care se orienteaza si noi suntem prezenti pe toate aceste directii de business. Tocmai aces­ta este unul dintre elementele prin care putem ajuta Microsoft sa raspunda la pro­blemele intâmpinate de clienti. Suntem unul dintre putinii parteneri – ii putem numara pe degetele de la o mâna – care detine competente si ofera consultanta pe toate directiile de business.

IT Channel: Spre deosebire de alti juca­tori de pe aceasta piata, aveti si produse ce incorporeaza proprietate intelectuala si aici ma refer la Timeqode. Ce ne puteti spune despre solutia Timeqode si cum se incadreaza in ecosistemul de aplicatii?

Andrei Cârcu: Solutia Timeqode s-a dez­voltat din necesitatea noastra aparuta in implementari acolo unde aplicatiile deja consacrate de ERP sau CRM nu prezentau functionalitati. Inclusiv Microsoft reco­manda sa le dezvolti cât mai mult posibil prin alte aplicatii pe care doar sa le inte­grezi in final cu aplicatia de ERP sau CRM. Astfel, pentru zone cum ar fi avansuri si deconturi, fluxuri complexe de aprobari de achizitii putem folosi solutia noastra pentru a gestiona mai usor aceste proce­se. Pe de-o parte, procesele repetitive se adreseaza de cele mai multe ori unui nu­mar mare de angajati si atunci training-ul intr-o aplicatie ERP ar fi oricum mult mai complicat decât cel pe o aplicatie dezvol­tata custom facuta foarte rapid si care de cele mai multe ori este extrem de intui­tiva pentru clienti. Aceasta este „mobile friendly” si se redimensioneaza in functie de orice tip de dispozitiv l-ai folosi pentru a o accesa.

IT Channel: Zona de BPM este destul de efervescenta. Cum va situati pe aceasta piata? Aveti clienti din tara sau din stra­inatate?

Andrei Cârcu: Lista clientilor a inceput cu clienti autohtoni pe care ii aveam in portofoliu, apoi au aparut clienti noi care au folosit strict solutia Timeqo­de fara nicio legatura cu ce­lelalte solutii ale noastre. Bineinteles, ca in majoritatea cazurilor, acele solutii care au fost implemen­tate si au fost de succes, au ajuns mai depar­te. Ma refer aici la companiile multinationale la care am im­plementat lo­cal solutia, iar aceasta a ajuns si la sediile lor centrale afla­te in alte tari din Europa sau de pe alte continente. Noi tintim zona de clienti care au nevoie de elemente de baza pe care le pot dezvolta si integra cu alte aplicatii. De exemplu, am facut integrari cu Google Maps, cu Bing Maps, cu tot felul de solutii terte cu care se pot automatiza direct in aplicatie. Am facut de la aplicatii pentru clinici dentare in care poti vedea radio­grafia fiecarui dinte al pacientului pâna la aplicatii de vizualizarea santierelor in lucru, integrate automat cu sistemele sta­tului. Poti vedea fiecare santier deschis in România si poti folosi aplicatia in scopul de a vinde diverse produse respectivelor santiere. Nu exista practic nicio limitare de integrare in aplicatia noastra, trebu­ie doar sa intelegem cerinta clientului si aproape orice poate fi automatizat si in­tegrat acolo.

IT Channel: Am inteles ca ati dezvoltat si solutii dedicate verticalelor din industrie.

Andrei Cârcu: Având experienta in câteva domenii atât in zona de ERP, cât ulterior si in zona aceasta de BPM, am dezvoltat, de exemplu, o solutie pentru zona de constructii. Aici am vazut ca este o mare diferenta intre cum se lucreaza in teren in mo­mentul de fata si cum ar fi indicat sa se lucreze. Atunci, am dezvoltat aco­lo un intreg flux de auto­matizare de la emiterea de comenzi din santier la inregistrarea con­sumurilor, pontaje si asa mai departe.

IT Channel: Ce ne puteti spune despre zona de parteneri pe care vreti sa o dezvoltati? Este un proces pe care l-ati inceput de ceva timp sau este unul recent? Aveti deja par­teneri in România si in afara tarii pentru Timeqode?

Andrei Cârcu: Este un proces mai degraba recent, am demarat primele parteneria­te de test in cursul anului trecut. Intâi am vrut sa fim siguri de ceea ce poate face platforma si, in acelasi timp, sa creem toate materia­lele necesare ca un partener nou sa poata fi usor integrat in ecosistemul Timeqode. In acest moment avem o echipa care pro­duce proiecte si le implementeaza folosind echipa noastra interna de implementare Timeqode. Insa, focusul nostru pe parcur­sul acestui an este sa gasim si alti parteneri care sa vânda solutiile si produsele noastre deja dezvoltate in platforma Timeqode sau parteneri care sa doreasca sa dezvolte aplicatii pe care sa le vânda mai departe clientilor lor. Aici noi le oferim un model foarte flexibil in care practic ei, partenerii, nu ne platesc nimic decât pe masura ce ar vinde aplicatiile respective mai departe. Deci nu exista o investitie foarte mare a partenerului cu exceptia timpului necesar acomodarii si instruirii in aplicatia noastra.

IT Channel: Cum functioneaza aplicatia? On premises sau in cloud?

Andrei Cârcu: Aplicatia a fost concepu­ta pentru a fi folosita in cloud. Acesta ar fi obiectivul, asa cum spuneam si la ERP ca 99% dintre clienti se indreapta catre cloud. Asa am gândit si Timeqode, dar bineinteles ca poate fi instalata si on-pre­mises. Este legata in momentul de fata by default la toate structurile de cloud Micro­soft, Azure si Office 365, dar am realizat integrari si cu Gmail, cu alte tipuri de baze de date in functie de specificul clientului.

IT Channel: Piata a evoluat destul de ra­pid, in urma cu 10-15 ani proportiile erau inversate, cu 99% dintre clienti orientati catre solutii on-premises.

Andrei Cârcu: Clientii noi adopta mult mai usor solutiile in cloud, intr-adevar, insa exista o reticenta in România si sun­tem inca in urma fata de tarile din Europa Occidentala in ceea ce priveste migrarea la cloud a clientilor existenti. In aceste ca­zuri, unii clienti ramân inca reticenti la a-si muta datele in alta parte. In primul rând este o problema de control, as spune. Lu­mea are inca falsul sentiment ca sunt mai sigure datele tinute local, pe infrastructu­ra proprie, decât cine stie unde are Micro­soft, Amazon, Google centrul de date.

IT Channel: Poate fi un semn de intrebare legat de restrictiile impuse de GDPR. Insa, din punct de vedere tehnic, Microsoft stie cel mai bine sa isi intretina serverele Win­dows in comparatie cu altcineva.

Andrei Cârcu: Este adevarat si asa incer­cam sa educam clientii nostri. Pâna la urma, am constatat ca este un curent pu­ternic, chiar si pentru clientii existenti, de trecere in mediile de cloud in special din cauza atacurilor cibernetice ce au avut loc de la inceputul anului in mod intensiv in România.

IT Channel: Ce ne puteti spune despre anul 2022? A inceput, din pacate, cu un razboi foarte aproape de noi. Cum v-a afectat afacerile acest inceput de an tumultos? Care sunt obiectivele pentru cele trei do­menii de activitate – consultanta, solutii de business si implementare de cloud?

Andrei Cârcu: Din fericire, am fost afectati mult mai putin decât companiile din alte domenii de activitate. Planurile noastre initiale pentru 2022 se mentin in momen­tul de fata, monitorizam cu atentie ce se intâmpla si care ar fi posibilitatile ca busine­ss-ul nostru sa fie afectat. Din fericire, nici clientii nostri nu sunt afectati si toate pro­iectele se desfasoara conform planificarii initiale. Bineinteles, principalul nostru focus este in zona de solutii, deoarece in zona de consultanta si de imple­mentari noi avem niste echipe solide si mari construite, dar este destul de greu in aceas­ta perioada sa incerci sa le extinzi. Vrem sa ne concentram pe crearea de produse noi, fie ele ca solutii proprietare, cum este Timeqode si pe adaugarea de pro­duse noi in aceasta platforma, fie sa cream si produse de tip add-on pentru aplicatiile de ERP pe care le implementam pentru a ajuta clientii sa-si standardizeze modurile de lucru. Credem ca este momentul, iar clientii au devenit mai receptivi la ideea ca un pro­dus poate fi la fel de bun ca si unul persona­lizat, astfel incât toata lumea câstiga. Clientii pentru ca vor plati un pret mai redus pe un produs, iar noi câstigam pentru ca nu mai trebuie sa depanam solutiile super-customi­zate ale fiecarui client. Toate solutiile pot fi astfel mai usor upgradabile pe viitor si toti clientii se pot mentine la versiunile noi atât de ERP, cât si ale aplicatiilor noastre dezvol­tate si intretinute in mod continuu.

Din pacate, in multe zone, cu toate ca spu­nem clientilor ca business-ul trebuie sa primeze si investitia trebuie sa fie orien­tata pentru a gestiona business-ul cât mai bine atunci când adopti un ERP sau aplicatii terte, inca exista destule companii unde di­rectorul financiar evita ca prin introduce­rea unui proces nou sa i se disturbe activi­tatea. Aici ramâne munca cea mai dificila in implementari, de a-i convinge ca nu li se va schimba lumea si ca, pâna la urma, obiectivul principal al fie­carei companii trebuie sa fie imbunatatirea si extinderea business-ului, nu mentinerea fluxurilor de lucru pe care le foloseste, poa­te, de zeci de ani, doar ca intr-o aplicatie mai noua decât cea utilizata anterior. In acest caz, schimbarea nu mai are sens.

PRESS ARTICLE
April 19th 2022

Latest Articles See All

The magic of digitalization shatters old businesses but opens new horizons

The year 793 marked the opening of the oldest pub in England, Ye Olde Fighting Cocks. Unfortunately, in 2022, the bar became famous for the cockfights that took place there in the 19th and 20th centuries.
PRESS ARTICLE
June 09th 2022

About the construction industry, Master Manole and digitization

Lucian Blaga probably would have written other dramas if he had lived in those times. And we stopped at Master Manole, because we already imagine a reinterpretation of this work, but we don't want the end dramatically.
PRESS ARTICLE
June 09th 2022

Re/think Construction Through Digital Transformation

Invited to the `EURO - CONSTRUCTII` event organized by Agenda Constructiilor, Alexandru Tanasa, Digital Business Advisor, talked about the steps of the digital transformation in the construction industry sector, with our low-code business process management platform - Timeqode and the solutions we have developed for our clients.
PRESS ARTICLE
May 26th 2022
STOP BY FOR A VISIT
47 Aviatorilor Blvd., 4th floor, Bucharest
GIVE US A CALL
+40 213 057 196
SEND US AN EMAIL
office@arggo.com
FOLLOW US
MORE FROM ARGGO

Copyright © 2022 Arggo. All rights reserved.