News


Greater interest in cost optimization and productivity applications


Press Article - November 03rd 2022



Back - PRESS ARTICLE - November 03rd 2022

Greater interest in cost optimization and productivity applications

There is a real interest of companies in digitization recently, especially in everything that means solutions and applications for optimizing costs or increasing productivity, said Alexandru Tanasa, on the occasion of participating in the latest edition of the EURO-Construction video conference.

PRESS ARTICLE

"Terminologia transformarii digitale este foarte ofertanta din punct de vedere al discursului public, insa este necesara translatarea spre o zona mai concreta. Un studiu realizat in SUA a comparat gradul individual de digitalizare (care influenteaza peste 90% din activitatile cotidiene curente) cu cel operational, situat undeva in jur de 14%. Discrepanta este uriasa, cercetarea respectiva concluzionand ca factorii de decizie nu stiu cum sa reduca aceasta diferenta, fiind neclara calea de parcurs", a precizat reprezentantul ARGGO.

Pentru clarificare intervin atat firmele de consultanta din zona de solutii software, cat si specialistii care valideaza anumite proiecte sau solutii de finantare, cei care implementeaza BIM etc., intrucat reteta deja exista, este validata. "Practic, dispunem de tot ceea ce este necesar pentru a netezi calea spre digitalizare. In cele mai multe dintre situatii, adoptarea BIM mai ales in zona de executie presupune un nivel foarte ridicat de competenta fata de nivelul initial. Totusi, este important sa incepem cu ceva, iar digitalizarea in santier nu inseamna doar BIM. Exista solutii complexe implementate de marii antreprenori, insa din practica zilnica si din discutiile avute cu constructorii concluzia desprinsa este ca aceeasi curba de invatare aferenta adaptarii la practicile BIM este lunga, dar in acelasi timp aplatizata. Prin urmare, apare o rezistenta normala, iar in acest caz propunerea noastra este de a identifica o alternativa - si anume aceea de a folosi un pas intermediar sau a utiliza o aplicatie gata facuta, care sa fie simplu de folosit", a subliniat Alexandru Tanasa.

Functionalitati BIM pe santiere, pe tablete

Managerul spune ca in cadrul activitatii ARGGO exista exemple concrete, deja implementate, in care la nivel de santier, cu ajutorul unei simple tablete, sa se poata utiliza anumite functionalitati ale BIM, sa se raporteze consumuri, stadiul unei activitati de executie etc. Ulterior, toate acestea pot ajunge in BIM, la departamentul deja familiarizat cu problematica respectiva, care dispune de aportul unor specialisti ce au abilitatile necesare pentru a prelua si procesa mai departe informatia primita.

"Aceasta abordare prezinta doua avantaje. Primul este legat de simplitatea in implementare si accelerarea actiunii atat la nivel functional, cat si al detaliului, iar cel de-al doilea se refera la accesibilitatea structurii de cost. Din alt punct de vedere, schimbarea de paradigma este foarte importanta, este primul pas pe care colegii nostri il fac atunci cand interactioneaza cu partenerii, deoarece scopul este de a avea o viziune strategica. Politica de afaceri pe termen mediu si lung este foarte importanta si trebuie corelata cu cea digitala, armonizata cu aceasta. De asemenea, este vital un management corect al schimbarii, fara de care nu poate fi asigurat succesul unei transformari digitale. La acestea se adauga procesele de business, standardizarea lor si abia pe pozitia a patra, tehnologia, solutiile folosite, acestea fiind doar mijlocul prin care sunt atinse obiectivele propuse. Doar atunci cand sunt clarificate toate aceste patru aspecte, se poate vorbi despre o implementare «ca la carte» a procesului transformarii digitale", a mai subliniat Alexandru Tanasa, in cadrul EURO-Constructii.

Read the original article on agendaconstructiilor.ro

PRESS ARTICLE
November 03rd 2022
MORE FROM ARGGO
businesscentral.ro logo timeqode logo

Copyright © 2024 Arggo. All rights reserved.