CONTACT About Us Careers MEDIA HUB Clients Industries Solutions
Back - PRESS ARTICLE - November 03rd 2022
A A A

Greater interest in cost optimization and productivity applications

There is a real interest of companies in digitization recently, especially in everything that means solutions and applications for optimizing costs or increasing productivity, said Alexandru Tanasa, on the occasion of participating in the latest edition of the EURO-Construction video conference.

PRESS ARTICLE

"Terminologia transformarii digitale este foarte ofertanta din punct de vedere al discursului public, insa este necesara translatarea spre o zona mai concreta. Un studiu realizat in SUA a comparat gradul individual de digitalizare (care influenteaza peste 90% din activitatile cotidiene curente) cu cel operational, situat undeva in jur de 14%. Discrepanta este uriasa, cercetarea respectiva concluzionand ca factorii de decizie nu stiu cum sa reduca aceasta diferenta, fiind neclara calea de parcurs", a precizat reprezentantul ARGGO.

Pentru clarificare intervin atat firmele de consultanta din zona de solutii software, cat si specialistii care valideaza anumite proiecte sau solutii de finantare, cei care implementeaza BIM etc., intrucat reteta deja exista, este validata. "Practic, dispunem de tot ceea ce este necesar pentru a netezi calea spre digitalizare. In cele mai multe dintre situatii, adoptarea BIM mai ales in zona de executie presupune un nivel foarte ridicat de competenta fata de nivelul initial. Totusi, este important sa incepem cu ceva, iar digitalizarea in santier nu inseamna doar BIM. Exista solutii complexe implementate de marii antreprenori, insa din practica zilnica si din discutiile avute cu constructorii concluzia desprinsa este ca aceeasi curba de invatare aferenta adaptarii la practicile BIM este lunga, dar in acelasi timp aplatizata. Prin urmare, apare o rezistenta normala, iar in acest caz propunerea noastra este de a identifica o alternativa - si anume aceea de a folosi un pas intermediar sau a utiliza o aplicatie gata facuta, care sa fie simplu de folosit", a subliniat Alexandru Tanasa.

Functionalitati BIM pe santiere, pe tablete

Managerul spune ca in cadrul activitatii ARGGO exista exemple concrete, deja implementate, in care la nivel de santier, cu ajutorul unei simple tablete, sa se poata utiliza anumite functionalitati ale BIM, sa se raporteze consumuri, stadiul unei activitati de executie etc. Ulterior, toate acestea pot ajunge in BIM, la departamentul deja familiarizat cu problematica respectiva, care dispune de aportul unor specialisti ce au abilitatile necesare pentru a prelua si procesa mai departe informatia primita.

"Aceasta abordare prezinta doua avantaje. Primul este legat de simplitatea in implementare si accelerarea actiunii atat la nivel functional, cat si al detaliului, iar cel de-al doilea se refera la accesibilitatea structurii de cost. Din alt punct de vedere, schimbarea de paradigma este foarte importanta, este primul pas pe care colegii nostri il fac atunci cand interactioneaza cu partenerii, deoarece scopul este de a avea o viziune strategica. Politica de afaceri pe termen mediu si lung este foarte importanta si trebuie corelata cu cea digitala, armonizata cu aceasta. De asemenea, este vital un management corect al schimbarii, fara de care nu poate fi asigurat succesul unei transformari digitale. La acestea se adauga procesele de business, standardizarea lor si abia pe pozitia a patra, tehnologia, solutiile folosite, acestea fiind doar mijlocul prin care sunt atinse obiectivele propuse. Doar atunci cand sunt clarificate toate aceste patru aspecte, se poate vorbi despre o implementare «ca la carte» a procesului transformarii digitale", a mai subliniat Alexandru Tanasa, in cadrul EURO-Constructii.

Read the original article on agendaconstructiilor.ro

PRESS ARTICLE
November 03rd 2022

Latest Articles See All

Azure Backup - the protection mask for companies

Today, technology is a vital element for most businesses, and the difference between success and failure can be determined by how well a company protects its information and data.
PRESS ARTICLE
February 15th 2023

Arggo Digitalks - Accessing European Funds through PNRR

During the Arggo Digitalks webinar, our colleague Alexandru Tanasa, Digital Business Advisor - Arggo, together with two expert guests, Rodica Lupu - CEO Loop Operations and Vlad Motoiu, SMC RRF Program Manager - Microsoft, discussed the opportunity for SMEs in Romania to access to PNRR grants for the digitization of companies in 2023.
EVENT
January 12th 2023

Gala Club Antreprenor

At the Club Antreprenor Gala, December 2022 edition, we are pleased to be recognized with the `Premiul de excelenta in digitalizare pentru gestionarea proceselor de business`. This award would not have been possible without the trust, openness to the technological advance and growth ambitions from our partners.
EVENT
December 15th 2022
STOP BY FOR A VISIT
47 Aviatorilor Blvd., 4th floor, Bucharest
GIVE US A CALL
+40 213 057 196
SEND US AN EMAIL
office@arggo.com
FOLLOW US
linkedin icon facebook icon instagram icon youtube icon twitter icon
MORE FROM ARGGO
businesscentral.ro icon timeqode icon

Copyright © 2023 Arggo. All rights reserved.